Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu Dikey Geçiş Sınavı Semineri

Çan Meslek Yüksek Okulu Lojistik Topluluğu Öğrencilerinden ''DGS'' semineri

Çan Meslek Yüksek Okulu Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen seminer Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saat 14.30'da başlayan seminere, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Özcan Özen, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Erdem Gündoğdu, Çan Meslek Yüksek Okulu Akademik Personeli Nurşen Özdemir, Lojistik Topluluğu Akademik Danışman Hocası Elvan Deniz ile öğrenciler katılırken, Biga Uğur Dershanesi yetkilileri Fatmanur Karcı, Aslı Özcan ve Güral Kuzu katılımcılara DGS ile ilgili soru işaretlerini cevapladı.

Seminer açılış konuşmasını yapan Lojistik Topluluğu Başkanı Mustafa Kuş, ‘' bizlerden desteklerini esirgemeyen okul yönetimimiz ve hocalarımıza, bugün bizlerle olan katılımcılarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. DGS hayatımıza yön veren bir noktadadır. Bu anlamda en verimli şekilde çalışıp bu sınav ile hayatımıza olumlu yönde ilerletmeliyiz. ‘' dedi.

Çan Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Özcan Özen, ‘' Okulumuzda her dört kişiden biri dört yıllık fakülte kazanmış durumdadır. 2012 yılında 85461 kişi DGS başvurusunda bulunurken 25000 kişi DGS kazanmıştır. Ayrıca okulumuz 2011 yılında DGS %27 olan başarı ortalamasını 2012 yılında %43' çıkarmıştır. Bu önemli bir durumdur. Bu artışı bu sene sınava girecek olan öğrencilerimizden de bekliyoruz. Başarı ve başarılar için okulumuz adına yapmamız gerek her şeyi ya da atılması gereken tüm adımları atıyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizim gurur ve mutluluk kaynağımızdır. DGS sınavında başarılı olmanız için 1. sınıftan itibaren gayret göstermeniz gerekmektedir.

Okulumuzdan bu yıl 4 yıllık mühendislik kazanan öğrencilerimiz var. Olmaz ya da imkânsız diye bir durum asla yoktur. Sizin gayret ve çabalarınızın karşılığı hayatınızda başarı ve mutluluk olarak size geri dönecektir. Seçim için şık çok fazla. Bu seçimlerde dikkatli davranın ve hayatınızda sizi mutlu edecek geleceğiniz için en uygun olan bölümü okuyun.

Bugün bizlerle olan Uğur Dershanesi yetkililerine, seminere katılamayan fakat her zaman destek olan Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Kuzu'ya, katılımlarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan'a, Lojistik Topluluğu ve bugün buraya gelen öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizin başarınız bizlerin ve ailelerinizin mutluluk, gurur kaynağıdır. Geleceğiniz için çok çalışın ‘' dedi.

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise, ‘' Düzenlenen bu seminere davet için teşekkür ediyorum. Eğitim hayatınızın her sürecinde yaşadığınız bir sınavdır. Sayın Okul Müdürümüzün de ifade ettiği gibi DGS siz için bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasında mutlu olmak istiyorsanız çok çalışın. Amaçlarınız, hedefleriniz ve her zaman umudunuz olsun. Bu sınav ve sonrasında başarmak istiyorsanız en temel kural çalışmaktır. Okul Müdürümüz Özcan Özen'e, okul hocalarıma ve siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ‘' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Uğur Dershanesi yetkilileri tarafından verilen seminerde öğrencilere, Türkiye'de geçiş yapılabilecek bölümler, yurt dışında okumak için yapılması gerekenler, okulda bulunan bölümlerin geçiş yapacak olduğu yerler, İş bulma potansiyeli ve DGS'nin içeriği hakkında bilgiler aktarıldı.

195-kbup-r1.jpg

195-kbup-r2.jpg