Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu Akınsoft Semineri

Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen ''Akınsoft Bilgisayar Programcılığı Semineri'' Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşti.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yavaş, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdem Gündoğdu, Çan Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu Danışman Hocası Öğr. Gör. Nurşen Yılmaz, Çan Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu AR-GE ve Hukuk Danışmanı Öğr. Gör. İdil Elver, Lojistik Topluluğu Akademik Danışman Hocası Öğr. Gör. Elvan Deniz ile Çan MYO ve çevre İlçelerden gelen öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Topluluk Danışman hocası Öğr. Gör. Elvan Deniz '' Akınsoft programının eğitimi için Türkiye'de ilk 3 üniversitenin içerisindeyiz. Bu etkinlik Topluluğumuzun bu seneki 5. etkinliğidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün bizlerle olan Akınsoft yetkililerine de teşekkür ediyorum'' dedi.

Öğr. Gör. Elvan Deniz'in ardından söz alan Topluluk Bilgi ve İletişim Danışmanı Tolga Atalay ''Bilişim teknolojilerinde ki hızlı değişimler, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklerken, diğer yandan da yeni ekonomik süper güçler yaratmaktadır. Bu nedenle, Türkiye 21. yüzyılda varlığını sürdürebilmek için Milli Eğitimini ciddi bir biçimde yeniden yapılandırmak zorundadır. Bunun için, temel hedeflerimiz; Toplumumuzun tüm kesitlerinde yaratıcı, esnek ve yenilikçi düşünce tarzını oluşturmak, bireylerimizin yaşam boyu eğitimini sağlamak ve sosyal sorumluluğunu geliştirmek, okullarımızı kendi aralarında ve çevrelerindeki dünya ile bağlantılandırmak, yeni eğitim yöntemleri kullanarak eğitimde etkinliği ve verimliliği artırmak, milli eğitim sistemimizin idari ve yönetimsel mükemmeliyetini sağlamak, ilgi toplumuna dönüşümde sayısal uçurumu gidermektir. Avrupa Birliği'ne tam üye olma sürecindeki Türkiye'nin, genç ve dinamik nüfusu ile ekonomik bir güç oluşturabilmesi, bireylerini eğiterek bilgi toplumuna dönüşümü ile sağlanabilir. Bu, Türkiye'nin önündeki en önemli fırsatlardan birisidir. Unutmamalıyız ki güçlü Türkiye ve yarınlar için güçlü bilişim gerekmektedir'' dedi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen ise yapmış olduğu mizah dolu konuşma ile seminerin iyi geçmesi temennilerinde bulundu.

Akınsoft temsilcisi Oktay Saray (ERP Uzmanı) Kurumsal Kaynak Planlaması konusu hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdikten sonra öğrencilerle soru-cevap şeklinde konuşmasına devam etti.

Program sonunda konuşmacılara Lojistik Topluluğu Başkanı Mustafa Kuş ve Lojistik Topluluğu Başkan Yardımcısı Elif Kahyaoğulları tarafından çiçek ve hediyeleri takdim edildi.

198-tqud-r1.jpg
198-tqud-r2.jpg

198-tqud-r3.jpg