2017-2018 Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulunun staj yapacak olan öğrencilerine sertifikalı Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi. 19-20 Mart 2018 tarihlerinde Çan ilçesi Nadir Pazarbaşı Düğün Salonunda iki gün süren eğitim, Çan Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi B sınıfı iş güvenliği uzmanı Sayın Ediz Sait Yörü tarafından verildi. Konuşmasına 18 Mart 1915 Çanakkale deniz zaferini hatırlatarak başlayan Sayın Ediz Sait Yörü Şehitlerimize ve Gazilerimize rahmet diledi. Eğitimde öğrencilere tüm sektörlerdeki riskler ve iş kazalarına görsel videolarla dikkat çekildi. Ayrıca eğitimde İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, iş kazaları, meslek hastalıkları,  elektrikle çalışmalarda iş güvenliği, yangın ve korunma yolları, kişisel koruyucu donanımlar, güvenlik ve sağlık işaretleri, etik, hijyen, ilkyardım, fiziksel, kimyasal, biyolojik, ergonomik ve psikososyal risk etmenleri vb. konular ele alındı. İki gün süren eğitimde Sayın Ediz Sait Yörü Konuşmasının sonunda öğrencilere yapacakları staj ve iş hayatında sağlıklı ve kazasız çalışmalar dileklerini söyleyerek, bu eğitimle sizlerin iş kazası ve meslek hastalığı geçirmemesine vesile olabilmek büyük mutluluktur diyerek sözlerini bitirdi.