(ÇASEM) Geleneksel ve Çağdaş Çanakkale Seramikleri Çalıştayı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 25. Yıl etkinlikleri Çanakkale Seramikleri Araştırma Uygulama ve Geliştirme Merkezi (ÇASEM) Geleneksel ve Çağdaş Çanakkale Seramikleri Çalıştayı 26-28 Ekim 2017 tarihlerinde Çanakkale’de Çanakkale Seramikleri Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Çalıştaya okulumuz Çan Meslek Yüksekokulu’ndan , El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğretim Görevlileri Hilal YAMAN TAŞKIRAN , Ayhan TAŞKIRAN ile, İdari Personeli Sacide ERTÜRK ve Nazmiye KENAR katılmışlardır.

Öğr.Gör. Hilal YAMAN TAŞKIRAN ; Geleneksel Çanakkale Seramik Dekorları ile tabak ve camaltı dekorlu çalışmalar, Öğr. Gör. Ayhan TAŞKIRAN; Çağdaş Çanakkale Seramikleri yorumları ile Tabak, Maşrapa, Nar Tabağı ve At çalışmaları, Sacide ERTÜRK; Çanakkale Aslan Figürlü Seramikleri, Nazmiye KENAR; Çanakkale Dekorlu Seramik Tabakları ile üç gün süre ile çalıştaya katılarak üretimleri ile beğeni kazanmışlardır.

Çalıştayda üretilmiş olan tüm eserler 16-30 Kasım 2017 tarihinde Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Sergilenecek olup, aynı sergi 18 Mart etkinlikleri haftasında Ankara’da Kaleiçi Ulus’ta, Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı Galerisi’nde ikinci kez sergilenecektir.