Çan Meslek Yüksekokulu'nda Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Oryantasyon Eğitimi düzenlendi. Öğrencilerin üniversite hayatına uyumlarının hızlandırılmasını amaçlayan eğitim programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. 14 Ekim 2015 Çarşamba günü iki ayrı oturumda (Örgün Öğretim ve İkinci Öğretim) gerçekleşen eğitim programlarına, öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Toplantıda Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet ERAT,  Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Erdem GÜNDOĞDU, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muzaffer YÜCEL, Çan MYO Sekreter Vekili Mehmet Emin DEMİREL tarafından; Elektrik ve Enerji, Bilgisayar Teknolojileri, Yönetim ve Organizasyon, Elektronik ve Otomasyon, El Sanatları, Madencilik ve Maden Çıkarma,  Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi, Pazarlama ve Reklamcılık bölümlerine ait 16'sı Örgün, 8'i İkinci Öğretim olmak üzere 24 programa kayıtlı öğrencilere öncelikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çan Meslek Yüksekokulu ve Çan hakkında genel bilgiler verildi.

Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet ERAT yaptığı konuşmada:
''Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu'na hepiniz hoş geldiniz. Meslek Yüksek Okulumuz sahip olduğu 2.379 toplam öğrenci sayısı itibariyle üniversitemizin en büyük Meslek Yüksekokullarından birisidir. Örgün Öğretim ve İkinci Öğretim'de toplam olarak 24 programımızda 40'tan fazla öğretim elemanımızla (31. madde ile görevlendirmeler dahil) birlikte size en iyi ve kaliteli eğitimi verme amacında ve çabasındayız.

Sevgili Öğrenciler;

Oryantasyon kelimesi yönlendirme, yön verme, kılavuzluk etme anlamlarına gelmektedir.  Bizler de yöneticiler, akademik danışmanlarınız ve öğretim elemanları olarak sizlere üniversite eğitiminiz süresince sahip olduğunuz haklarınız ve uymanız gereken bazı kurallar hakkında bugün burada bilgiler vereceğiz.  Bildiğiniz gibi üniversite ortamı, özgür bir ortamdır ve bizler de özgür birer bireyiz, ancak özgürlüğümüz bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitmektedir. Birbirimizin düşüncelerine –kabul etmesek de- saygı duymamız gerekir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm akademik ve idari personelimize ve siz değerli öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Oryantasyon eğitiminde Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Erdem GÜNDOĞDU,  ÇOMÜ disiplin yönetmeliği ve sınav yönetmeliği, ders geçme sistemi, kayıt yenileme ve sınavlar ile ilgili açıklamalar yaparken; Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Muzaffer YÜCEL de öğrenci bilgi sistemi, atölye ve laboratuvarlar, staj,  yatay-dikey geçişler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile öğrenci toplulukları hakkında bilgi verdi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında birinci sınıfa kayıt yaptıran toplam 816 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon eğitimleri, soru cevap bölümü ile son buldu.

276-voyh-r1.jpg276-voyh-r2.jpg276-voyh-r3.jpg
276-voyh-r4.jpg