Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

2015-2016 Mezuniyet Töreni

ÇAN MYO MEZUNİYETİNDE HÜZÜN VE COŞKUYU BİR ARADA  YAŞADI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu'nun (Çan MYO)  2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Çan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Stadyumu'nda yapıldı.
Çan MYO' nun mezuniyet programı 03 Haziran 2016 Cuma günü saat 12.00'de Çan Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde pilav ikramı ile başladı.

Çan Şehir Meydanı'nda toplanan Çan Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler,  kortej halinde Şehit Mustafa Kaya ve Prestij Caddelerinden geçerek Dr. İbrahim Bodur Stadyumu'na coşkuyla giriş yaptılar.

Stadyumdaki tören, 23 Mayıs 2016 tarihinde vefat eden Dr. İbrahim Bodur'u anma etkinliği ile başladı. Adının verildiği stadyumda, öğrenciler tarafından

''Yıllarca Ülkesi İçin Çalışan Güzel İnsan… Huzur İçinde Uyu''

pankartıyla anıldı. Sunucu Öğretim Görevlisi İdil Elver'in yaptığı açılış konuşmasında ''Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Merhum İbrahim Bodur'u yad etmek için merhumun yazdığı bir şiiri burada naçizane paylaşmak istiyorum'' diyerek şu şiiri okudu:

ÖMÜR NE ÇABUK HAZAN OLDU

''Ömür ne çabuk hazan oldu

Bahçemin gülleri soldu

Güzel günler hayal oldu

Gönül bahçem hazanla doldu

Güneş sonsuz ufukta soldu

Ne çabuk akşam oldu''

İbrahim Bodur

Sayın Elver konuşmasının devamında; ''Sayın Dr. İbrahim Bodur'un herkes için üzüntü yaratan kaybı, özellikle Çan için daha derindir. Ülkesine, bayrağına, insanına âşık Dr. İbrahim Bodur, özellikle Çan'daki hemen hemen her insanın aşına, işine, eğitimine, evliliğine kısaca yaşamlarının her evresine dokunmuş, katkı sunmuştur. Dünya çapında bir sanayici olan İbrahim Bodur, aynı zamanda sanata, sanatçıya ve insana dosttu. Bu ülke için ve Çan için vefatı büyük bir hüzün olan merhum Dr. İbrahim Bodur'u saygıyla, rahmetle, özlemle anıyoruz'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'mızın okunmasıyla devam etti.

Mezuniyet Törenine; İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz,  Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Yüksekokulların Koordinasyonundan Sorumlu Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu,  Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Salih Zeki Genç, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Özay, Ayvacık MYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk İpek, Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, Lapseki MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Engin Gür, Yenice MYO Müdürü Öğr. Gör. Coşkun Yanar, Kale Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileleri katıldı.

Bölümler bazında üç döneme göre en yüksek akademik ortalamayı alarak en başarılı öğrenci olan Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı'ndan Serkan Saban, bütün öğrencileri temsilen duygu ve düşüncelerini yansıtan bir konuşma yaptı.

Serkan Saban'ın konuşmasının ardından öğrencilerin ney, gitar ve bağlama dinletisi izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Dinleti sonrası konuşan Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat konuşmalarında: ''Mezuniyet törenleri bir açıdan bir sevinç yumağı oluşturur bir açıdan şenliktir, coşkudur. Ama kep atma töreninden sonra hüzne dönüşür, ayrılığa dönüşür. Bir vedadır. Aslında bu tören öğrencilerimizin hayatında bir dönüm noktasıdır. Her öğrenci bu sevinci yaşamak ister.  Bu törene katılan Çan Halkına, velilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.'' Doç. Dr. Erat, konuşmalarında Çan MYO kurulduğundan bu güne kadar Çan Meslek Yüksekokulu'na destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, şahıslara teşekkür etti ve desteklerinin devamını diledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen törende bulunan Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Yüksekokulların Koordinasyonundan Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu da bir konuşma yaptı.

Rektör Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Yolcu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu konuşmasında; ''Onlar Çan'a geldiler. Bizim misafirimiz değil, onlar Çanlı oldu. Bundan sonra gittikleri yerlerde de Çan'ın kültür elçileri olacak. Biz onları sevdik, inşallah onlarda Çan'ı sevmiştir. Buradan Akademik donanımı sağlayarak ayrılıyorlar. Ve bundan sonraki iş yaşamlarında da başarılı olmalarını diliyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Çan Meslek Yüksekokulu'nda üç dönem ortalamasına göre okul bazında dereceye giren ilk üç öğrenciye başarı belgeleri verildi.

Üç dönem ortalamasına göre bölümler bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Törende daha sonra Çan Meslek Yüksekokulu'nu yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil ederek birçok ödül alan topluluk temsilcilerine başarı belgeleri verildi ve ödülleri dağıtıldı. Akademik Danışmanlara da teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından başta MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Erdem Gündoğdu ile Öğretim Görevlisi Muzaffer Yücel olmak üzere, akademisyenler ve idari personelle program bazında mezun olan öğrencilerin tören geçişleri gerçekleştirildi.

Törenin sonunda mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini ve ellerindeki balonları havaya atarak mezuniyet coşkusunu ve sevincini yaşadılar.