Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

2014-2015 Mezuniyet Töreni
275-buyx-r1.jpg

ÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu'nun 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 12 Haziran Cuma günü saat 12.00 'de Çan Meslek Yüksekokulu bahçesinde ülkenin dört bir yanından gelen öğrenci ve ailelerine pilav ikramıyla, saat 17.30'da şehir meydanında akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci ailelerinin katılımıyla kortej yürüyüşüyle başladı. Saat 18.30'da Çan H.İbrahim Bodur Stadyumu'nda tören  Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Bnb.Hakan Fırat, Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Demirgöz, meslek yüksekokullarından ve uygulamalı bilimler yüksekokullarının koordinasyonundan  sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Orhun Köksal, çevre ilçelerden gelen yüksekokul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen  ailelerinin  katılımıyla devam etti.

Tören, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılına vurgu yapılarak   Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine ithafen yazdığı şiirden bölümler okunarak,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Çan Meslek Yüksekokulu'na maddi ve manevi katkıları olan Çan MYO müdürleri Prof. Dr. Mustafa Arslan, Muharrem Yüksel, Doç. Ayşe Güler, Prof. Dr. Ahmet Gönüz, Doç. Dr. Hikmet Yavaş ve Doç. Dr.Özcan Özen'e teşekkür edildi.

Tüm programlar içinde en yüksek akademik ortalamayı alarak en başarılı öğrenci olan Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı mezunu Durmuş Kapar duygu ve düşüncelerini yansıtan bir konuşma yaptı. Kapar:
'' Acısıyla tatlısıyla geçirmiş olduğumuz iki yılda geleceğimizi şekillendirmek için çok çalıştık. Beni ve arkadaşlarımızı hüzünlendiren bir gündeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken bir sayfasını beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Saygıdeğer Hocalarım; Bize özsaygımızı hatırlatan, özgüvenimizi yeniden inşa eden kısaca bizi biz yapan sizlere de teşekkürü borç biliriz. Bizler sadece akademik bilgiyi, eleştirel düşünceyi öğrenmedik. Aynı zamanda hoşgörü ve sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olarak ülkemiz insanları için çalışmayı da sizlerden öğrendik...''

Başarılı öğrenci Durmuş Kapar'ın konuşmasınn ardından  Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Muhammet Erat konuşmalarında, '' Mezuniyet törenleri bir açıdan bir sevinç yumağı oluşturur bir açıdan şenliktir, coşkudur. Ama kep atma töreninden sonra hüzne dönüşür, ayrılığa dönüşür.  Bir vedadır. Öğrencilerimizin  hayatında bir dönüm noktasıdır. Her öğrenci bu sevinci yaşamak ister.  O nedenle Çan Merkezde Dr. İbrahim Bodur stadyumunda ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz bu tören çok anlamlı. Bu törene gördüğüm kadarıyla hem Çan Halkı hem de veliler büyük bir rağbet göstermiştir. Ben herkese teşekkür ediyorum, sağolun varolun diyorum.'' Erat, konuşmalarında  Çan MYO kurulduğundan bu güne dek Çan Meslek Yüksekokulu'na destek gösteren tüm kurum ve kuruluşlara, şahıslara teker teker teşekkür etti.

Rektörlüğü temsilen törende bulunan ÇOMÜ Meslek Yüksekokulları ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının Koordinasyonundan Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr.Hasan Orhun Köksal konuşmalarında: '' 2014-2015 mezuniyet törenine rektörlüğümüz adına hoşgeldiniz diyorum.  1994- 1995 yılında eğitim öğretime başlayan  Çan Meslek Yüksekokulu'nda  aktif olarak 7 bölüm 17 program bulunmaktadır. Öğrenci sayısı 2000'nin üzerindedir ve bu çok ciddi bir rakamdır. Mezun olan 400 öğrenci düşüldükten sonra yeni eğitim öğretim döneminde kayıtlı öğrencilerle bu sayı 2500'leri aşacaktır. Çan Meslek Yüksekokulu,  öğrenci sayısı en fazla olan meslek yükseokulu'dur.''  şeklinde konuşmalarına devam ettiler.

Çan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği Çanakkale oyunları gösterisinin ardından Çan Meslek Yüksekokulu'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Okul Birincisi Durmuş Kapar, Okul ikincisi Pazarlama Programı öğrencisi Şakir Avcı ve Okul üçüncüsü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencisi Özge Gören'e ödülleri ÇOMÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr.Hasan Orhun Köksal verdi.

Bölümler bazında dereceye giren öğrenciler başarı belgeleri ve hediyelerini Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Çetin Kantar, Belediye Başkanı Dr.Abdurrahman Kuzu, Biga MYO Müdürü Doç.Dr.Suat Uğur, Ayvacık MYO Müdürü Doç.Dr.Selçuk İpek, Gelibolu MYO Müdürü Yrd.Doç.İsmail Elagöz, Çan MYO Müdürü Doç.Dr.Muhammet Erat, Yenice MYO Müdürü Öğr.Gör.Coşkun Yanar, Garnizon Komutanı Bnb.Hakan Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın elinden aldılar.

Törende daha sonra Çan MYO'yu yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil ederek birçok ödül alan ekiplere ödülleri dağıtıldı. Robot Ekibi'ne ödülü Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Orhun Köksal, İnsansız Hava Araçları Ekibi'ne ödülü Kurucu Müdür Muharrem Yüksel, 3D Yazıcı Proje Ekibi'ne ödülü Çan MYO eski Müdürü Doç.Ayşe Güler, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı 1. sınıf öğrencisi Eda Baydar'a ve çeşitli projelerde görev alan öğrencilere ödülleri Kalenakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert tarafından verildi.

Lojistik 2. sınıf öğrencileri de bir sürpriz yaptı. Lojistik öğrencilerinin Kalenakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert ile Kalenakliyat eski Genel Müdürü Dündar Özdemir'e kendilerine yaptıkları katkılar nedeniyle sundukları teşekkür plaketlerini de Çan MYO Müdürü Doç. Dr.Muharrem Erat ve öğrenciler adına Tolga Aygün tarafından verildi.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından MYO Müdürü Erat, akademisyenler ve idari personelle program bazında mezun olan öğrencilerin tören geçişleri gerçekleştirildi.

Törenin sonunda mezun olan öğrenciler hep birlikte kep atma töreniyle  mezuniyet coşkusunu ve sevincini yaşadılar.