Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı -14 Ekim 2020 (Bu İlan Hazırlık Programını İlgilendirmemektedir)

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı (Bu İlan Hazırlık Programını İlgilendirmemektedir)

● YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAV UYGULAMASI NEDİR?

- 2020-2021 Akademik Yılı Güz ve Bahar Döneminde 1. Sınıf ders programlarında yer alan YÖK Yabancı Dil 1 (Güz) ve Yabancı Dil 2 (Bahar) dersleri için yükseköğretim öncesinde temel yabancı dil bilgisi iyi düzeyde olan öğrencilere yönelik olarak muafiyet sınavı uygulanmaktadır.

- Sınav isteğe tabidir, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır.

- Sınavdan başarılı not alan öğrenciler 1. sınıflar için zorunlu olan Yabancı Dil 1, Yabancı Dil 2 ya da her iki dersten de muaf olarak dersi başarıyla tamamlamış sayılır.

●MUAFİYET SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

- Bu sınava katılabilmek için bu dersi ilk defa alıyor olmak ön koşuldur. Dersi daha önceden almış öğrenciler (başarısız olup tekrar almak durumunda olanlar) bu sınava katılamaz.

- Önceki yıllarda okula kaydını yaptırıp dondurmuş olan öğrenciler sınava katılabilir. - Okula kayıt tarihi eski olup yabancı uyruklu öğrenci statüsünde hazırlık eğitimi almış olan öğrenciler sınava katılabilir.

● MUAFİYET SINAVI İÇERİĞİ NEDİR?

Muafiyet sınavı her iki dönemi de kapsayan toplamda 50 soruluk 2 ayrı döneme ait sınav sorularından oluşmaktadır. Sınav sonrasında öğrencinin Güz ve Bahar Dönemine ait iki başarı notu hesaplanarak ilan edilecektir. Üniversitemizde uygulanan ders geçme kriterleri uyarınca 60 (CC) ve üzerinde not alan öğrenciler başarılı kabul edilecektir. 60 altı puan alan öğrenciler programlarında bulunan Yabancı Dil 1 Güz ve Yabancı Dil 2 Bahar dönemi derslerine katılacaktır.

●MUAFİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Muafiyet sınavı 14 Ekim 2020 tarihinde online olarak uygulanacaktır. Çanakkale Merkezde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulların öğrencilerinin sınav saati 11.00, ilçelerdeki okulların sınav saati ise 14.00'tür.

● MUAFİYET SINAVINA NASIL KATILABİLİRİM?

- Yabancı Dil 1 ve Yabancı Dil 2 dersine ilk defa kaydolan öğrencilerimiz dersi veren öğretim görevlilerimiz oluşturduğu sınav ekiplerine katılarak ilan edilen gün ve saatte aktif hale gelen sınav uygulamasına katılacaklardır.

- İlçe ve merkezlerde bulunan birimlerin bölüm öğrencileri ayrı saatlerde farklı sınavlara tabi olacaktır. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin kayıtlı olduğu bölümün dersini veren öğretim elemanının doğru sınav ekibine katılması çok büyük önem taşımaktadır.

● DİĞER

Sınava bilgisayardan katılınız. Mobil cihazlarda sınav formunun açılmaması veya teslim edilememesi gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

KAYNAK DUYURU